Tanvice

Hoe lang mag je niet in de zon na het zetten van een tattoo?

Geschreven door: Levi van Stiphout

  • Laatste update: 4-1-2023 | 16:07
Als je net een tattoo hebt laten zetten, ben je misschien benieuwd hoe lang je moet wachten voordat je weer in de zon kunt. Het is belangrijk om te weten dat je een tijdje moet wachten voordat je weer in de zon kunt, om ervoor te zorgen dat je tattoo goed geneest en om complicaties te voorkomen. In dit artikel geven we je meer informatie over hoe lang je moet wachten met zonnen na het zetten van een tattoo en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tattoo mooi blijft in de zon.

Hoelang moet je wachten met zonnen na het zetten van een tattoo?

De precieze tijd die je moet wachten met zonnen na het zetten van een tattoo kan variëren, afhankelijk van de grootte en de locatie van de tattoo. In het algemeen raden tattoo-artiesten aan om ten minste 2 weken te wachten voordat je weer in de zon gaat.

Dit geeft je tattoo voldoende tijd om te genezen en te herstellen van de procedure. Als je een tattoo hebt op een gebied dat veel in aanraking komt met de zon, zoals je armen of benen, kan het nodig zijn om langer te wachten voordat je weer in de zon gaat. Het is het beste om advies te vragen aan je tattoo-artiest of arts voordat je weer in de zon gaat.

Waar moet je opletten als je in de zon gaat met een tattoo?

Als je tattoo volledig is genezen en je weer in de zon wilt, is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je tattoo mooi blijft:

  • Gebruik zonnebrandcrème: Zonnebrandcrème kan helpen om de kleuren van je tattoo te behouden en te voorkomen dat de huid rondom je tattoo uitdroogt of verbrandt. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème met een hoge SPF gebruikt en breng het regelmatig aan om ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen de zon.

  • Blijf uit de directe zon: Als je tattoo nog niet helemaal genezen is, is het het beste om uit de directe zon te blijven. Probeer de tattoo in dit geval te bedekken met een doek of een shirt. Hiermee bescherm je je tattoo en je huid tegen de zon en voorkom je zonneschade.