Tanvice

Huidverzorging

Hoe lang mag je niet zwemmen na het zetten van een tattoo?

Geschreven door: Levi van Stiphout

  • Laatste update: 25-12-2022 | 14:19
Als je net een tattoo hebt laten zetten, ben je misschien benieuwd hoelang je moet wachten voordat je weer kunt gaan zwemmen. Het is belangrijk om te weten dat je een tijdje moet wachten voordat je weer in het water kunt, om ervoor te zorgen dat je tattoo goed geneest en om complicaties te voorkomen. In deze blog geven we je meer informatie over hoe lang je moet wachten met zwemmen na het zetten van een tattoo en waarom het belangrijk is om te wachten.

Hoelang moet je wachten met zwemmen na het zetten van een tattoo?

De precieze tijd die je moet wachten met zwemmen na het zetten van een tattoo kan variëren, afhankelijk van de grootte en de locatie van de tattoo. In het algemeen raden tattoo-artiesten aan om ten minste 2 weken te wachten voordat je weer gaat zwemmen. Dit geeft je tattoo voldoende tijd om te genezen en te herstellen van de procedure. Als je een tattoo hebt op een gebied dat veel in aanraking komt met water, zoals je handen of voeten, kan het nodig zijn om langer te wachten voordat je weer gaat zwemmen. 
Het is het beste om advies te vragen aan je tattoo-artiest of arts voordat je weer in het water gaat.

Waarom is het belangrijk om te wachten met zwemmen na het zetten van een tattoo?

Er zijn enkele belangrijke redenen waarom het belangrijk is om te wachten met zwemmen na het zetten van een tattoo:

  • Het verminderen van infectierisico’s: Het zwemwater kan bacteriën bevatten die kunnen leiden tot infectie van je tattoo. Als je te vroeg gaat zwemmen, kan dit het genezingsproces vertragen en kan het leiden tot complicaties zoals infectie of littekenvorming.
  • Het behoud van de kleur van je tattoo: Het water kan de kleur van je tattoo vervagen of uitwissen. Door te wachten tot je tattoo volledig is genezen, kun je ervoor zorgen dat de kleuren van je tattoo behouden blijven