Tanvice

Douchen na de zonnebank. Verstandig of juist niet?

Geschreven door: Levi van Stiphout

  • Laatste update: 8-1-2023 | 15:13
Douchen na zonnen

Na het gebruiken van een zonnenbank is het belangrijk om te douchen om een aantal redenen. Douchen na de zonnenbank kan helpen om overtollige zonnenbankcrème, zweet, en oliën van de huid te verwijderen. Dit verminderd het risico op huidirritatie en voorkomt dat vlekken in je kleren of beddengoed. 

Bovendien kan het douchen na het zonnen helpen om de huid te kalmeren en te hydrateren. Dit zorgt voor een gezonde, stralende huid. Door de huid te reinigen en te hydrateren na het zonnen, kun je ervoor zorgen dat je huid in topconditie blijft.

Risico's van niet douchen na de zonnebank

Hoewel het misschien verleidelijk kan zijn om direct naar bed te gaan of je andere plannen na te komen na een zonnenbank sessie, heef thet niet douchen na de zonnebank zelfs risico’s voor je huid. Als je niet doucht na het zonnen, kan dit leiden tot huidirritatie en uitdroging. Het is dan ook om de huid te hydrateren na het zonnen om te helpen het vochtbalans te behouden en te voorkomen dat de huid te droog wordt. Door de huid te reinigen en te hydrateren na het zonnen, kun je ervoor zorgen dat je huid er gezond en stralend uitziet.

Douchen en huidverzorging na de zonnebank

Er zijn een aantal manieren waarop je de huid optimaal kunt reinigen en hydrateren na een zonnenbank sessie om ervoor te zorgen dat de huid er gezond en stralend uitziet. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden:

  • Gebruik een pH-gebalanceerd douchegel of body wash: Zoals eerder vermeld, kan het gebruik van een pH-gebalanceerd product helpen om de huid te reinigen en te hydrateren na een zonnenbank sessie. Kies een product dat speciaal is ontworpen voor gebruik na het zonnen, en vermijd het gebruik van producten die de huid uitdrogen of irriteren.

  • Laat de huid afkoelen voordat je gaat douchen: Voordat je gaat douchen na het zonnen, is het belangrijk om de huid wat tijd te geven om af te koelen. Dit kan helpen om huidirritatie te verminderen en om te voorkomen dat de huid te veel uitdroogt.

  • Gebruik een hydraterende lotion na het douchen: Na het douchen is het belangrijk om de huid te hydrateren om de vochtbalans van je huid te behouden. Gebruik een hydraterende lotion of crème die rijk is aan vitamine E en aloë vera om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Douchegel met de juiste pH-waarden

Zoals eerder vermeld, kan het gebruik van een pH-gebalanceerd douchegel of body wash helpen om de huid te reinigen en te hydrateren na een zonnebank sessie. Maar wat is precies een pH-gebalanceerd product, en waarom is het zo belangrijk om dit type product te gebruiken na het zonnen?

De pH-schaal is een meetmethode die wordt gebruikt om te bepalen hoe zuur of basisch een product is. De pH-schaal loopt van 0 tot 14, waarbij 0 het meest zuur is en 14 het meest basisch. Onze huid heeft een natuurlijke pH-waarde van rond de 5,5, wat betekent dat het licht zuur is.

Als we producten gebruiken die niet overeen komen met onze eigen pH-waarde kan dit leiden tot huidirritatie en uitdroging. Daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die de natuurlijke pH-waarde van de huid respecteren. 

Door een pH-gebalanceerd douchegel of body wash te gebruiken na het zonnen, kun je ervoor zorgen dat je huid op de juiste manier wordt gereinigd en gehydrateerd, zonder dat er huidirritatie of uitdroging optreedt. Kies een product dat speciaal is ontworpen voor gebruik na het zonnen.

Een voorbeeld van een goede pH neutrale douchegel is de sensetive skin douchegel van Neutral.
Klik hier om het product te bekijken.

Afkoelen van de huid na de zonnebank

Voordat je gaat douchen na het zonnen, is het belangrijk om de huid wat tijd te geven om af te koelen. Dit kan helpen om huidirritatie te verminderen en om te voorkomen dat de huid te veel uitdroogt.

Als je direct na het zonnen gaat douchen, kan de huid nog steeds warm zijn van de zonnenbank. Dit kan leiden tot huidirritatie als het hete water op de huid komt. Door de huid wat tijd te geven om af te koelen voordat je gaat douchen, kun je helpen om dit te voorkomen.

Hydraterende crème na het douchen

te behouden en te voorkomen dat de huid te droog wordt. Gebruik een hydraterende lotion of crème die rijk is aan vitamine E en aloë vera om de huid te kalmeren en te hydrateren. Vermijd het gebruik van producten die de huid uitdrogen of irriteren.

Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van een hydraterende lotion of crème na het douchen:

  • Het kan helpen om de huid te hydrateren en te kalmeren na een zonnenbank sessie.
  • Het kan helpen om de huid te beschermen tegen verdere uitdroging.
  • Het kan helpen om de huid zacht en soepel te houden.
  • Het kan helpen om de huid er gezond en stralend uit te laten zien.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een hydraterende lotion of crème na het douchen slechts een onderdeel is van een goede huidverzorgingsroutine. Het is ook belangrijk niet te lang in de zon te gaan, om de huid te beschermen tegen de zon en voldoende water te drinken.