Tanvice

Word je bruin in de schaduw?

Geschreven door: Levi van Stiphout

  • Laatste update: 9-1-2023 | 15:46
bruin worden schaduw strand

Het antwoord op deze vraag is: ja, je wordt bruin in de schaduw. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om in de schaduw te zonnen in plaats van in de volle zon. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een gevoelige huid hebt of bang bent voor zonneschade of huidkanker. het is dus mogelijk om bruin te worden in de schaduw, maar het proces kan wel langzamer verlopen dan wanneer je in de volle zon ligt.

Het is belangrijk om je huid goed te beschermen, ook al zit je in de schaduw, tegen de zon en mogelijke zonneschade. 

Hoe kun je in de schaduw bruin worden?

Er zijn een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je veilig en snel bruin wordt in de schaduw. Ik heb hieronder 3 tips voor jou gevonden die je hierbij kunnen helpen:

  1. Gebruik een zonnebrand met bronzer: een bronzer zorgen ervoor dat jouw huid sneller bruin word en tegelijk goed beschermd bent tegen de zon.

  2. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF: Hoewel je in de schaduw bent, kan de zon toch nog steeds schade aanrichten aan je huid. Door een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je huid beschermd blijft.

  3. Zorg voor voldoende hydratatie: het is belangrijk om genoeg te drinken als je in de zon of schaduw bent. Dit kan helpen om uitdroging te voorkomen en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd en langer mooi blijft.

Voordelen zonnen in de schaduw

Bruin worden in de schaduw heeft verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld minder kans om te verbranden als je in de schaduw ligt. Dit is extra belangrijk als je een gevoelige huid hebt, omdat een verbrande huid dan nog pijlijker en irriterender kan zijn. Ook kan huidverbranding leiden tot littekens en pigmentvlekken. Door in de schaduw te liggen word deze kans een stuk kleiner.

Daarnaast kan het zonnen in de schaduw helpen om uitdroging van de huid te voorkomen. Als je te lang in de volle zon ligt droogt je huid uit. Dit kan leiden tot een schilferige en ruwe huid. Dit willen we natuurlijk niet en daarom is het verstandig om af en toe de schaduw op te zoeken.

Als je toch in de zon wil liggen is dat natuurlijk volkomen begrijpelijk. Zorg er dan wel voor dat je af en toe in de schaduw gaat liggen om je huid wat rust te geven en je zonneschade kan voorkomen.